Emcostar.nl

Cirkelzagen

1 cirkelzaakbutton

 

 

Het gat van de originele meegeleverde cirkelzagen is 15 mm en deze diameter is niet meer gangbaar in de handel tegenwoordig. Om gangbare cirkelzagen te gebruiken zijn pasringen te koop waarmee de zagen goed gebruikt kunnen worden. Let hierbij op dat de pasring in ieder geval niet dikker als het cirkelzaagblad ivm het klemmen van de zaag.

Een kwetsbaar onderdeeltje is  het aluminium  bevestigingsbeugeltje waar het spouwmes tussen wordt vastgezet (nr 26 op onderstaande foto).kwetsbaar mesdeel

Let op dat je de zaagtafel niet te strak aandraait tegen de body van de lintzaag (vast is vast) want je loopt kans de het bevestigingsbeugeltje kapot te trekken en dat deze scheurt. Even bekijken en dan snap je het wel.

 

 

 

 

Een bijzonder stukje gereedschap zijn de kleine onderdelen waarmee je zwaluwstaartverbindingen en lipverbindingen kunt maken.

lipverbindingsonderdelenHet vierkante asje (nr3) heeft een afmetingen van 4,8×4,8 mm en heeft een lengte gelijk aan de zaagtafel. De slingerschijven (nr 1) zijn rond 59,5 mm met een gat van rond 15mm. De dikte loopt op van 2,0 naar 3,9mm aan de andere kant. Voor de montage op de cirkelzaagtafel worden de twee draadgaten gebruikt die je vindt op de zaagtafel zelf. Hierin draai je schroeven nr 4.

Een aantal hulpstukken:

hulpstuk cirkelzagen           emcostar07-b1                             IMG_0090

Voorzet lineaal                                  Handig zelf gemaakt blokje                           Originele duwhouder / Voorzetlineaal / blokkeerpen tbv cirkelzaag

Voor de volgende bewerking verwijs is naar de handleiding:
Lipverbindingen zagen
Gleuven zagen
Felszagen